Kulisszatitkok

Kezdetek – avagy hogyan is kezdtem az írást

A 2020-as év egy meghatározó mérföldkővé vált az életemben, ugyanis ekkor álltam ki a nyilvánosság elé, hogy bemutassam az első novelláimat. Az egész egy augusztusi napon kezdődött, amikor az egyik barátnőm felvetette, mi lenne, ha nemcsak a családomnak mutatnám meg az írásaimat, hanem létrehoznék egy Facebook oldalt. Napokig forgolódtam álmatlanul, amikor azt mondtam „Miért ne!”. Ha nem próbálom meg, sosem derül ki, mennyire működne ez nekem, illetve mennyire fogad el az olvasóközönség.

Nagy lelkesedéssel és izgalommal aztán szeptember 5-én létrehoztam Elena Honoria írói oldalát. Kezdetben döcögősen indult, nem ismertem még ezt a világot. Úgy éreztem, nem elég, ha kirakom egy-egy írásom, a marketingre is nagy szükség van. Hiszen enélkül nem találom meg azt a közönséget, ami szívesen olvassa a történeteimet. Az első fél év volt az igazán tanuló időszak. Sajnos belefutottam egy-két rossz döntésbe. Nem jó helyen jelentek meg írásaim, így sajnos megtapasztaltam azt is, milyen, amikor a sárga földig lehordják az embert. Hetekig magam alatt voltam, annyi bántó kritikát kaptam. Egyszerűen felfoghatatlan volt számomra, hogy mivel érdemeltem ezt ki. Aztán rájöttem, talán csak annyi történt, hogy rossz helyen lettek publikálva.

Ekkor kaptam egy hatalmas segítséget, elkészült a saját írói weboldalam. Kezdetben novellákat, gondolatokat és verseket osztottam meg az olvasókkal. 2024. augusztusa óta, már tőlem is rendelhetőek a regényeim, ezért átalakítottam kicsit a felületet. A Könyvek menüpontban már előjegyezni és megrendelni is lehet őket.

Szerencsére ötletekből nincs hiány, azóta is sorban állnak  fejemben a történetek. Félelmem, hogy egy idő után elfogynak és nem fogok tudni írni, alaptalannak bizonyult. Eddig elkerült a komolyabb alkotói válság. Kisebb hullámvölgyeket már átéltem, de ezt teljesen normálisnak gondolom, hiszen ugyanolyan lánggal nem lehet égni. Kellenek a visszavonulások és az írásmentes napok.

Mióta megjelent  az első regényem; A Varázslónő egy olyan utazásra indultam, amiről régen csak álmodoztam. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült az írói világ részévé válnom és ezáltal újabbnál újabb történeteket megalkotnom.