Kulisszatitkok

Kezdetek – avagy hogyan is kezdtem az írást

A 2020-as év egy meghatározó mérföldkővé vált az életemben, ugyanis ekkor álltam ki a nyilvánosság elé, hogy bemutassam az első novelláimat. Az egész egy augusztusi napon kezdődött, amikor az egyik barátnőm felvetette, mi lenne, ha nemcsak a családomnak mutatnám meg az írásaimat, hanem létrehoznék egy facebook oldalt. Napokig forgolódtam álmatlanul, amikor azt mondtam „Miért ne!”. Ha nem próbálom meg, sosem derül ki, mennyire működne ez nekem, illetve mennyire fogad el az olvasóközönség.

Nagy lelkesedéssel és izgalommal aztán szeptember 5-én létrehoztam Elena Honoria írói oldalát. Kezdetben döcögősen indult, nem ismertem még ezt a világot. Úgy éreztem, nem elég, ha kirakom egy-egy írásom, a marketingre is nagy szükség van. Hiszen enélkül nem találom meg azt a közönséget, ami szívesen olvassa a történeteimet. Az első fél év volt az igazán tanuló időszak. Sajnos belefutottam egy-két rossz döntésbe. Nem jó helyen jelentek meg írásaim, így sajnos megtapasztaltam azt is, milyen, amikor a sárga földig lehordják az embert. Hetekig magam alatt voltam, annyi bántó kritikát kaptam. Egyszerűen felfoghatatlan volt számomra, hogy mivel érdemeltem ezt ki. Aztán rájöttem, talán csak annyi történt, hogy rossz helyen lettek publikálva.

Ekkor kaptam egy hatalmas segítséget, elkészült a saját írói weboldalam. Ide teszem ki azóta is a novelláimat. Az írás mellett nagy örömmel keresek illusztrációkat a történetekhez, melyekkel remélem, még jobban felkeltem az érdeklődést a műveim iránt.

Eddig három novellasorozatot publikáltam Álom, Emlékek és Lányregény címmel. Mindegyikre büszke vagyok! Aki írt már könyvet, novellát, verset stb. tudja, hogy milyen sok munka és idő van minden egyes történet mögött.

A 2021-es év új ötleteket is hozott magával. Rövid novellákkal, gondolatokkal és versekkel bővült az oldalam.

Szerencsére ötletekből nincs hiány. Félelmem, hogy egy idő után elfogynak és nem fogok tudni írni, alaptalannak bizonyult. Eddig elkerült a komolyabb alkotói válság. Kisebb hullámvölgyeket már átéltem, de ezt teljesen normálisnak gondolom, hiszen ugyanolyan lánggal nem lehet égni. Kellenek a visszavonulások és az írásmentes napok.

Mióta megjelent Cukorfalat e-book történetem, utána pedig az első regényem: A Varázslónő egy olyan utazásra indultam, amiről régen csak álmodoztam. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült az írói világ részévé válnom és ezáltal újabbnál újabb történeteket megalkotnom.

Hosszú még az út, ami előttem áll, rengeteg ötletem, tervem van a jövőre nézve, amit szeretnék megvalósítani. Bízom benne, hogy egyre szélesebb körben megismernek az olvasók és ők is olyan izgatottan várják a soron következő könyvemet, mint én.